Selecteer uw regio

Meer informatie

Informatie
Prijzen en vergelijken
Doos met sticker

Hoveniers vergelijken

Elke hovenier heeft voor- en nadelen, en ze bieden allemaal net weer iets andere diensten aan. Wanneer u hoveniers gaat vergelijken zijn er verschillende dingen waar u op kunt letten.

Bedenk van tevoren goed wat u precies verwacht van de hovenier. Zet op een rijtje welke werkzaamheden u uitgevoerd wilt hebben, wanneer en met welke materialen. Hoe meer details u geeft, des te beter kunnen de hoveniersbedrijven een offerte voor u opmaken

Wanneer u bij verschillende hoveniers offertes aanvraagt is het belangrijk om goed te kijken of de offertes op dezelfde werkzaamheden zijn gebaseerd. Het kan zijn dat de ene hovenier veel goedkoper lijkt dan de andere, maar dat hij nog zoveel extra kosten vraagt voor bijvoorbeeld het huren van machines, dat u uiteindelijk veel duurder uit bent. Vraag dus goed wat de totaalprijs inhoudt en of er nog extra kosten bijkomen.

Het is belangrijk om niet alleen naar de prijzen te kijken, maar zeker ook naar de kwaliteit. Een tuin laat je niet zomaar even opnieuw aanleggen als hij toch niet bevalt, het is dus belangrijk dat u helemaal tevreden bent met het resultaat.

Kijk op de website van hoveniers en vraag veel foto’s van eerder werk. Op foto’s is vaak het duidelijkst te zien of de hovenier goed werk levert. Ook kunt u in overleg langsgaan bij eerder aangelegde tuinen om die eens te bekijken.

Kies altijd een hovenier die uw wensen goed begrijpt, wanneer u de juiste hovenier gevonden heeft zal deze zeker de tuin kunnen aanleggen die u wilt.